Zălăuanul Călin Domşa este arbitru internaţional de kyokushin

Doi sportivi din Zalău au participat, în perioada 4-7 iulie, la Tulcea, alături de la un Stagiu internaţional de karate fullcontact, organizat de către Clubul Sportiv „Nippon Budp Sport” din Tulcea, potrivit unui comunicat de presă al CS Murmidon Kyokushin Zalău. Invitat de onoare al manifestării a fost Shihan Yoshikazu Koi 6 Dan – director general al „International Kyokushin Organization – All Japan Kyokushin Union” şi prim-vicepreşedinte al Japan Federation Karate Fullcontact, organizaţie care militează pentru acceptarea kyokushin ca disciplină olimpică la Jocurile Olimpice din 2016.
La acest stagiu internaţional a fost invitat şi zălăuanul Călin Domşa, unul dintre Operatorii Dojo (Branch) acreditaţi pentru România de către All Japan Kyokushin Union. Sensei Călin Domşa 2 Dan este campion naţional de karate kyokushin şi deţinător al locurilor II şi III la campionate internaţionale.
Stagiul de pregătire a culminat cu examenul de promovare în grad, zălăuanul fiind, de altfel, singurul participant care a obţinut gradul de Sandan (3 Dan). „Pentru cunoştinţele de care a dat dovadă pe toată perioada stagiului şi în special pentru determinarea şi spiritul pe care le-a demonstrat pe parcursul examenului propriu-zis, a fost remarcat şi felicitat special de către invitatul de onoare Shihan Yoshikazu Koi 6 Dan”, se arată în comunicatul de presă.
Călin Domşa a susţinut şi promovat şi examenul pentru arbitru internaţional, obţinând licenţa internaţională de arbitraj.
Marius Ureche, celălalt sportiv al CS Murmidon Kyokushin Zalău care a făcut deplasarea la Tulcea, a susţinut şi promovat fără probleme examenul de grad pe care l-a susţinut pentru 8kyu. Tânărul a participat şi la Concursul Fullcontact „Danube Delta Cup”, destinat copiilor, juniorilor şi seniorilor, desfăşurat tot la Tulcea, în 6 iulie. La competiţie, Ureche a avut o comportare excelentă la categoria de concurs la care a participat – Kumite băieţi – 60 kg, sub 18 ani, obţinând locul al doilea şi medalia de argint. „Sportivul a fost o plăcută surpriză prin modul în care a reuşit să trateze fiecare luptă în parte, dovedind o pregătire fizică şi tehnică foarte bună şi având o comportare exemplară în faţa unor adversari puternici şi valoroşi, atât fizic, cât şi ca experienţă de concurs”, se mai precizează în comunicat.

One Thought to “Zălăuanul Călin Domşa este arbitru internaţional de kyokushin”

  1. Anonim

    Bravoooooooo!
    Felicitari pentru performanta in spatele careia stau mii de ore de antrenament, o disciplina de fier, o perseverenta asemenea si o nestramutata credinta in propriile capacitati. Mie mi-e greu sa fac si 2-3 genoflexiuni, altora si sa deschida cumsecade gura, iar tinerii acestia, aproape anonimi, ne dau lectii de demnitate. Felicitari inca odata si Dumnezeu sa va ajute.

Leave a Comment